Kleinere Goudbaren Kopen

Er zijn veel mensen die kleinere goudbaren kopen. Dit biedt uiteraard een hoop voordelen, maar kan aan de andere kant ook zorgen voor relatief hoge kosten. Het is daarom van belang om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om kleinere goudbaren te kopen in de vorm van fysiek goud, maar men kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een goud spaarplan af te sluiten en op die manier kleinere goudbare aan te kopen. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om stukje bij beetje een mooie bedrag bij elkaar te sparen en er op die manier voor te zorgen dat er uiteindelijk een mooi kapitaal zal ontstaan. Men kan op die manier een mooi rendement maken en zo een leuk kapitaal op te bouwen zonder dat er veel geld in een keer omgezet dient te worden in dit edelmetaal.
Kleinere goudbaren in de vorm van een spaarplan bieden eigenlijk een van de grote voordelen voor iedereen die graag een bepaald bedrag per maand wil gaan sparen om zo een leuk kapitaal op te bouwen. Het is op die manier, net als bij een reguliere spaarrekening, niet nodig om in een keer een groot bedrag te reserveren en dat uit te geven om het om te wisselen in goud. Wanneer men er voor kiest om op die manier te gaan beleggen in goud wisselt men het geld natuurlijk alleen maar om voor een ander waardevast product, maar voor veel mensen voelt het alsnog als een uitgave. Het is om die reden ofwel slim om kleinere goudbaren te kopen, of er voor te kiezen om goed op de hoogte te raken van de mogelijkheden en op die manier goed te begrijpen dat men eigenlijk geen uitgave doet. Veel mensen kiezen in dit geval voor de eerste mogelijkheid. Om die reden willen ze kleinere goudbaren kopen en zorgen ze bijvoorbeeld voor een goud spaarplan.

Spaarplannen voor goud stellen mensen die kleinere goudbaren kopen op deze manier in staat om een leuk kapitaal op te bouwen, zonder dat ze iedere keer de verkoopkosten hoeven te betalen. Zoals we later zullen zien is dit een van de belangrijkste nadelen, die men aan de hand van een dergelijk spaarplan kan omzeilen. Men kan bijvoorbeeld afspreken iedere maand een bepaald bedrag om te willen zetten in goud. Mensen die kleinere goudbaren kopen maken dan in principe iedere maand een relatief klein bedrag over aan een bank of een andere instelling. Vervolgens zal er met dit geld goud worden gekocht. Men kan er voor kiezen om dit goud thuis af te laten leveren, maar over het algemeen wordt het bij de bank of de andere instelling in beheer gebracht. Dit betekent dat men een bepaald kapitaal opbouwt waarvan men net als bij een reguliere bankrekening verder eigenlijk maar weinig merkt. Op die manier kan men kleinere goudbaren kopen zonder dat het nodig is om er zelf voor te zorgen dat deze goed worden beveiligd. Het kan namelijk nog aardig wat werk opleveren wanneer men uit moet gaan zoeken welke instelling er geschikt is om goud in bewaring te nemen.

Kleinere goudbaren kopen kan aan de andere kant ook een belangrijk nadeel vormen. Wanneer we fysiek goud willen kopen en dit niet aan de hand van een spaarplan doen kunnen we dit bijvoorbeeld op het internet of bij een andere handelaar doen. We bestellen een bepaalde, kleine, hoeveelheid goud en zullen dat vervolgens overhandigd of geleverd krijgen. Uiteraard dient deze handelaar wat over te houden aan de verkoop, waardoor er de zogeheten verkoopkosten zullen worden berekend. Wanneer we kleinere goudbaren kopen zijn deze verkoopkosten in verhouding relatief hoog. Dit komt door het feit dat we te maken hebben met een deel van de kosten dat bestaat uit vaste kosten. Iedere keer wanneer iemand goud koopt dient de verkoper een aantal kosten te maken die niet afhankelijk zijn van de hoeveelheid die er wordt gekocht. Om die reden worden de kosten altijd gelijk gehouden. Dit klinkt op zich natuurlijk heel eerlijk, maar wanneer we kleinere goudbaren kopen betekent dit automatisch dat we relatief meer betalen. Het percentage van de vaste kosten ten opzichte van het totale bedrag zal bij een kleine goudbaar namelijk groter zijn dan bij een grote goudbaar. Het is om die reden niet zo voordelig om kleinere goudbaren te kopen wanneer we kijken naar de verkoopkosten die erover worden berekend. Wanneer we kleinere goudbaren kopen dienen we hier natuurlijk goed rekening mee te houden.

Aan de andere kant kunnen we kleinere goudbaren kopen om op die manier te profiteren van de voordelen van goud, zonder dat we direct een hoop geld uit hoeven te geven. De kleinste goudbaren zijn al beschikbaar vanaf 1 gram, wat betekent dat we haast voor ieder bedrag goud kunnen kopen. Ondanks dat de verkoopkosten relatief hoog zijn wanneer we kleinere goudbaren kopen kunnen we al vanaf een paar tientjes investeren in goud en op die manier bijvoorbeeld profiteren van de stijgende prijs van het goud. Wanneer de prijs flink blijft stijgen zal de waarde van de kleinere goudbaren net zo hard stijgen als die van de rest en zullen mensen die kleinere goudbaren kopen dus net zo goed profiteren als de rest. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat de nieuwe waarde van het goud de oude waarde plus de verkoopkosten zal overstijgen. Pas wanneer dit het geval is maakt men ook daadwerkelijk winst en kan men dus zeggen dat het een goede investering is geweest. Aan de andere kant is de kleinere goudbaren kopen natuurlijk ook gewoon erg aantrekkelijk vanwege het feit dat het nog altijd heel interessant is om goud aan te kopen. Men dient er echter wel rekening mee te houden dat mensen die kleinere goudbaren kopen dit over het algemeen pas vanaf 100 gram of meer ook daadwerkelijk in hun eigen bezit krijgen als ze dit wensen. De nog kleinere goudbaren kopen kan ook wel, maar dan zal de verkopende partij deze vaak in het eigen bezit houden, omdat ze te klein zijn om op een goede manier te versturen.