Waarom Goudbaren Kopen

Er bestaan verschillende redenen waarom mensen goudbaren kopen. Er is dan in principe ook geen eenduidig antwoord mogelijk op deze vraag dat antwoord geeft op de verschillende mogelijkheden en vragen die er soms bestaan bij mensen die goud willen gaan kopen. Zo kan het voor sommige mensen interessant zijn om goud te kopen als investering, maar doen anderen dit juist weer om ervoor te zorgen dat de inflatie geen kans krijgt. Verder zijn er mensen die goudbaren kopen, omdat ze gewoon ontzettend van goud houden, of op die manier willen profiteren van de vrijstelling van btw.

Allereerst zijn er dus de mensen die goud kopen als investering. In principe hebben zij maar 1 doel met het goud en dat is het verdienen van geld. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen geven ze over het algemeen als antwoord dat het een relatief veilige investering is die vooral in deze tijden van economische onrust gemakkelijk een hoop geld op kan leveren. Goud als investering is namelijk vooral geschikt voor mensen die willen profiteren van de financiƫle markten wanneer hierop een hoop onrust bestaat en de verschillende beleggers als het ware op zoek zijn naar nieuwe methoden om hun geld te laten groeien. Waarom mensen goudbaren kopen is op die manier gedeeltelijk te verklaren, maar het beleggen in goudbaren is natuurlijk niet de enige reden. In dat geval hadden mensen namelijk ook voor de gouden munten of andere gouden producten kunnen kiezen die er alom beschikbaar zijn. Toch kiezen veel mensen heel graag voor de goudbaren. Waarom ze goudbaren kopen zal duidelijk worden aan de hand van een aantal redenen.

Zo is een van de antwoorden op de vraag waarom ze goudbaren kopen heel duidelijk de bescherming tegen de inflatie. Wanneer de verschillende financiƫle markten min of meer in de problemen komen kan de inflatie gaan stijgen. Inflatie ontstaat bijvoorbeeld wanneer de verschillende overheden geld bij laten drukken om leningen af te lossen. In principe zijn de overheden dan bezig met het devalueren van hun eigen munt om er voor te zorgen dat de schulden makkelijker afgelost kunnen worden. Dit klinkt natuurlijk niet eenvoudig, maar het is wel een van de redenen waarom mensen goudbaren kopen. Het proces zit daarnaast helemaal niet zo moeilijk in elkaar wanneer we kijken naar de wet van vraag en aanbod.

Wanneer het aanbod stijgt en de vraag gelijk blijft of daalt zal de prijs namelijk omlaag gaan. Wanneer de overheden geld bijdrukken stijgt het aanbod en zal de waarde van de bepaalde munt daarom gaan dalen. Op die manier kan men gemakkelijk een deel van het kapitaal verliezen, iets waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Op de vraag waarom ze goudbaren kopen antwoorden ze dus heel eenvoudig dat ze zo de inflatie tegen kunnen gaan. De verschillende overheden zijn namelijk niet in staat om zomaar goud bij te maken, dit zit een stuk lastiger in elkaar. De waarde van het goud zal op die manier veel beter behouden blijven en in ieder geval geen problemen met zich meebrengen. Dit is natuurlijk heel interessant voor iedereen die zijn of haar kapitaal graag wil beschermen tegen deze waardevernietiging.

Daarnaast is er nog de groep mensen die graag goud ziet en daarnaast een deel van het kapitaal wil beschermen. Het antwoord op de vraag waarom ze goudbaren kopen is in dit geval nog veel eenvoudiger. Voor hen is het namelijk gewoon een manier om ervoor te zorgen dat het kapitaal behouden blijft waarmee ze daarnaast ook nog eens een prachtig edelmetaal in handen krijgen. Al sinds het prille begin houden veel mensen van goud en is het daarom een gewild metaal geweest. Waarom mensen goudbaren kopen valt natuurlijk niet volledig uit te leggen aan de hand van deze constatering, maar het is voor veel mensen wel een belangrijke reden. Zeker wanneer we het vergelijken met bijvoorbeeld zilver kiezen veel mensen ervoor om goudbaren te kopen. Dit biedt niet alleen een veel hogere waarde, het is ook makkelijker om een goudbaar thuis op te slaan aangezien deze met een veel kleiner formaat al een relatief hoge waarde vertegenwoordigen. Waarom mensen goudbaren kopen heeft over het algemeen dus te maken met een aantal factoren, waarvan de liefde voor goud die velen van ons kennen een niet onbelangrijke is. Desalniettemin kiezen ook veel beleggers ervoor om goudbaren aan te kopen die ze vervolgens netjes bij een professioneel bedrijf laten bewaren. Op die manier loopt men niet het risico het goud kwijt te raken en zal de investering ook op de lange termijn geld op kunnen leveren.

Beleggers die op deze manier in goud investeren antwoorden over het algemeen anders op de vraag waarom ze goudbaren kopen. Zij hebben namelijk vooral oog voor het voordeel dat ze op deze manier kunnen behalen met betrekking tot de btw. Wanneer we spullen aanschaffen of andere edelmetalen willen kopen dienen we namelijk btw te betalen. Juist om die reden is bijvoorbeeld het aanschaffen van zilver over het algemeen een stuk lastiger als belegging. We dienen 19% btw te betalen over de waarde van het product en het zal daarom een stuk langer duren voordat we er winst mee gaan maken. Het is in dat geval natuurlijk een stuk aantrekkelijker om voor goud te kiezen. Het antwoord op de vraag waarom ze goudbaren kopen is voor hen dan ook relatief gemakkelijk. Ze hoeven op deze manier geen btw te betalen. De winst die men met de goudbaren maakt wanneer de prijs van het goud begint te stijgen is op die manier direct voor de eigenaar van het goud.

Wanneer de vrijstelling van btw er niet was geweest had men eerst 19% winst moeten maken om de btw af te betalen en zou de winst die daarna gemaakt werd pas echt voor de eigenaar zijn. Door goudbaren te kopen kunnen we dus veel sneller winst gaan maken. Wanneer we daaraan denken in combinatie met de overige redenen is het antwoord op de vraag waarom ze goudbaren kopen natuurlijk al een stuk gemakkelijker te beantwoorden.